Mama’s jasje

Nothing better than the real stuff! Maar we gingen wel de Waalse autostrade op met Placebo. ‘A friend you need, is a friend indeed’. Samen met een vriend op pad om enkele cols toe te voegen aan de col-lectie, dat is ook alweer een droom waarmaken. Of, als dat er wat over is qua formulering, gewoon een leuke fietsvakantie.

Zwaar verkeersweekend volgens iedereen, dus vroeg uit de veren om de drukte voor te zijn? Nu ja, zes uur, op dat uur gaan we wel vaker op pad voor bijvoorbeeld een tochtje richting Ardennen. In Vilvoorde -op de brug- geen volk te bekennen, op weg naar Luxemburg al evenmin. Enkel de goedkoper benzine aldaar zorgt voor wat oponthoud. Of voor de break om een ontbijtje te nuttigen, voor de gelegenheid gesmeerd door ‘la mama’ de avond voordien. De chauffeur zorgde trouwens voor een koffie, inclusief melk en cacaopoeder… Hmm, om wakker te blijven is dat goedje ok, maar voor een culinair hoogtepunt zorgde het niet, mijn inziens.
Eens Frankrijk binnen nog steeds heel rustig, het enige tijdsverlies lopen we op door een aanhangwagen met gebroken wiel. Kwartierke, who cares. Aan Haut- Koningsboeurg nemen we de plaatselijke ‘air’ om onze huisgemaakte slaatjes te verorberen. Goed frigoboxske dat Steve heeft gekocht. Ijspasta even in de zon gezet. Als tussenstop trouwens geen slecht altrnatief. De ooievaars lopen er vrij rond en komen met graagte even kijken wat je bij hebt.
Voor de rest: de klassieke autorit hé… Rond 16u hotel Oberalp in Sedrun gevonden en eerst naar SuprBesse gekeken. Gilbert tweede. Daarna fietsen uit de koffer, wielen en zadel monteren, und (fr)essen. Tijdens het eten trouwens eens nagevraagd bij de gastvrije ober: ze spreken hier retro-Romaans en als tweede taal Duits. Van het eerste verstaan we geen jota, in het tweede komt de Jean-Marie in ons naar boven.
Ohja, we zijn mee met de tijd: termen als wifi, skype en bloggen worden toegevoegd aan onze fietsreis. U leest het gevolg hier.

We’re all set to go!
Morgen richting Davos, 126 km. Maar eest komt Hans (Krol) ons begroeten morgen bij het ontbijt.

En de titel vraagt u? Waarover praat een mens zoal 800 km lang… Over bijvoorbeeld schoonmoeders pruik, of grootmoeders tanden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s