Op zoek naar Willemijn

10/7: Sedrun – Davos-Clavadel     
cols: Versam, Lenzerheidepas, Wiesen-Davos
126 km 
2010hm
avg 23,3
OP 37
 
Vanmorgen om acht uur paraat voor de eerste etappe van onze zweiländerrundfahrt. Hans, organisator en begeleider, wacht ons op in de ontbijtkamer. De dag begint met een knappe Zwitserse en een ontbijtbuffet. Ook even aanpassen aan het sappige taaltje van onze Noorderburen.  Nou, het ontbijt komt niet naar je toe (=het is ontbijtbuffet). Op de fiets zal die typische Nederlandse ‘nou’, nog veel vallen deze week.

Eerste dag meteen ook langste etappe van onze rondrit: 126 km scheiden ons van Davos-Clavadel. Na de nodige pistolets, croissants en info wordt alles klaargemaakt voor de rit. Zon van de partij, fietsen in goede staat en de benen hopelijk ook…

Tocht begint vandaag met een langgerekte duik naar Ilanz, vanwaar we de eerste hoogtemeters noteren richting Versam. Het is een duik van 40 km, dus voor je het weet is een derde van de rit achter de rug. Onderweg komt Willemijn ons vervoegen, vriendin van Hans. Dat maakt twee fietsers, twee begeleiders.

Versam zorgt voor de eerste steilere meters, maar echt zwaar is het nog niet. Helemaal niet eignelijk. Daarvoor moeten we eerst verder naar beneden tot in Chur, waar de klim naar de Lenzerheidepas begint. Onderweg gaan we door de Rheinschlucht, met knappe uitzichten vanop een smal baantje. Voor de rest  passeren we op deze rit een pak grotere/drukkere wegen -zoals wel vaker in Zwitserland trouwens-.

Cruisen door de Schlucht

Op Lenzerheide zit Steve in hogere regionen, alleen is dat op vlak van hartslag… Lenzerheide bevat een eerste stuk waarin de percentages oplopen, dan een gematigd stuk en dan nog twee steile kilometers waarin we boven de 10% gaan. Boven wacht het busje op ons met een lunch. Prettig, om na goed 80km een flinke boterham te kunnen nuttigen met appel, banaan, balisto en power bar. Zo een boterham moet je je niet inbeelden als bij ons, dat is daar een serieuze ‘kloeft’ waarmee je wel gegeten hebt. Dat zou dan moeten volstaan om de resterende kleine 50 km te overbruggen.

Boven vervoegt Willemijn ons op de fiets. We gaan eerst nog stukje bergaf maar nadien is het hoofdzakelijk vals plat omhoog gedurende een goeie 25 km.  Na een korte fotostop gaan we even op zoek naar Willemijn, maar die gaat vrij hard omhoog blijkbaar. We zien ze pas terug aan de wagen.
Even komt onderweg ook de Apocalyps nabij. We moeten door een tunnel van 2,7 km. Dit betekent 10 graden minder, maar vooral ook een hels kabaal als er een auto nadert. Het lijkt even of ik word opgeslokt door een snelnaderende natuurramp (genre actiefilm) achter me, maar het is maar de Krol-mobiel die ons straks weer mooi opwacht aan een splitsing waar het eventueel mis kan gaan.

Maar er kan niks meer misgaan, slechts een tweetal kilometer zijn we verwijderd van Davos-Clavadel sporthotel, waar me netjes de finale van de Tour kunnen volgen op groot scherm (en WiFi al één dage actief is). En uitkijken naar het avondeten, dat begint met groenten en dispausjes!

Prima eerste dag, en bovendien zeven jaar getrouwd vandaag 😉
Ik ben het niet vergeten…

Op weg naar Davos
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s