VTT Brakel, een heerlijk rondje mountainbiken

Brakel is niet meteen bij de deur maar hun plaatselijke toertocht is de verplaatsing waard. En voila, daarmee is het voornaamste gezegd. Het was alweer van Sleine geleden dat we samen op pad waren. Steve deed ondertussen Wachtebeke en Nazareth, ik deed 4×100 en Lembeke. De goesting in Brakelwas groot, temeer ik het vorig jaar fantastisch vond.

20151003_101155_resized

Vertrekpunt is sporthal De Rijdt. Van vlak na de start gaat het gestaag omhoog. We waren nog gestart in korte broek maar hadden wel dunne handschoenen aan. Dat was nodig in het begin, gelukkig verwarmde de eerste klim al genoegzaam de ledematen. Brakel is een parcours dat continu op en af gaat. Het percentage off-road is niet spectaculair hoog maar doordat ook de wegstukken leuk zijn stoort dat helemaal niet. De off-road stukken zijn dan weer leuk: niet al te technisch maar wel hier en daar wat uitdaging. De voorbije jaren was er ook weinig slijk te bespeuren, wel een tweetal stukken waar het glibberig lag bergop.

Met iets meer dan 900 hm moet er veel geklommen worden. Je komt op Valkenberg, Leberg, en beklimt een drietal keer het muziekbos in Ronse. Vooral de laatste was heel pittig. Het technisch stukje in Livierenhof leek de eerste keer iets meer kicken, maar blijft echt de moeite. Het is een mooie streek, een leuk parcours, en ze doen moeite voor hier en daar een extra. Twee bevoorradingen die uitgebreid zijn, en degelijk gerief aan de afspuitstand. Topper!

20151003_101255_resized

Rating **** 

De route en data kan je hier terugvinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s