VTT Malmedy vanuit Waimes. De honger was groot.

We logeren één nacht in Waimes op bezoek bij Vlaamse vrienden die hun geluk zochten (en vonden) bij de Walen. En dus zetten we de mountainbike op het rek en pluizen we uit waar de mogelijkheden liggen.

In Malmedy zo bleek, want daar hebben ze drie uitgepijlde routes waarvan route 1 en 3 een mooie combinatie leken. Samen amper een kleine 50 km maar wel goed voor meer dan 1000 hoogtemeters. De pijltjes hebben allemaal dezelfde kleur, maar er staat een cijfer bij. Niet erg duidelijk in volle inspanning. Beetje kleur gebruiken was handig geweest.

We pikken in op het slot van route 3 omdat die het dichtste bij de col de Boussires ligt. A&T wonen op een col, dat hadden ze wel eerder mogen zeggen… Malmedy ligt in een put dus gaat het overwegend bergaf officiële start. We kruisen een paar keer de voie verte, de RaVel, en komen op een mooie single track die spannend en licht uitdagend blijkt te zijn. In het centrum van Melmedy is het even zoeken naar de start van de routes want door wegenwerken ligt zowat alles open in de stad.

Route 1 bevat een behoorlijke dosis klimwerk maar is qua techniciteit een makkelijke route ten Zuiden van Malmedy. Tien kilometer lang, erg lang zijn we niet weg. Het is fris en mistig, een echte herfstdag.

Route 3 gaar richting Noorden met Longfaye en Robertville en is andere poes. Het begint meteen met een moordend steile helling, op asfalt, die na een tijd overgaat in het bos. Dat is de plek waar een vtt-hater af en toe bordjes verwijderd en we rijden er dan ook even verloren. We hebben een gpx van de route maar de ervaring leert ons trouwens dat pijltjes een stuk makkelijker zijn. Na een paar haarspeldbochten in het bos die niet te nemen zijn komen we aan de kiosk terug bordjes tegen. And off we go.

Eigenlijk bevat de route drie lange beklimmingen, waarvan vooral de laatste op het stenenpad enkel voor de technisch begaafde en tevens sterke mountainbiker geschikt is. Wij haalden het alvast niet zonder afstappen. Er is een heel mooi stuk in de route waar je door een kloof gaat, over brugjes, door beekjes zo je wil. Steve probeerde het en het werden bijna natte voeten. In de zomer kan je hier risicovrij door lijkt ons. Het is off-road fietsen zoals we het graag hebben: genieten van de natuur, en niet te technisch. Na het meer van Robertville gaat de route meer op en af, om dan de afdaling in te zetten richting Malmedy. Tijdens die afdaling, na het zeer moeilijke rotsenpad, sloegen we terug af richting Waimes.

De goesting en het genot op de fiets waren groot. Ik ga nog even de col de Boussires op om de honger wat meer te stillen. De echte honger werd er niet minder van.

P1010269

P1010270

P1010279

P1010283

Rating ***

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s