Subliem parcours en veel volk op VTT Middelkerke

De Choufkestocht in Middelkerke deden we reeds in 2013 en werd toen een heuse heldentocht. Stormwind, hagel op het strand en een valpartij op de dijk. Maar het bleef ons ook bij omwille van het fantastische parcours. En dus gingen we op 1 november in de vroegte naar Middelkerke om te mountainbiken. De zesde rit van deze winter alweer, en hij moet nog steeds beginnen.

Dit is de tocht waar zowat het meeste werk in het parcours moet gestoken zijn. Het begin met het terrein van de cyclocrosswedstrijd, met enkele korte hellingen en steile afdalingen, het vervolg langs de vaart, het stuk tussen twee waters, de zachte overgang naar duinen en strand, met vlak voor het strand een heerlijk single track off-road stuk, maar ook de velden waar ze een pad hebben gemaakt, de atletiekpiste waar ze iets leuks voorzien tussen drie rijen bomen die er staan, … Kortom: prachtig werk. Koppel daaraan een goede bevoorrading in tweevoud, een prima afspuitstand en een lang stuk strand en je krijgt een tocht die je moet gereden hebben.

Enige nadeel: daar denken veel andere mensen ook zo over wat op sommige stukken leidt tot vervelende opstoppingen. Los daarvan echter niks dan goeds en vier sterren waard.

Colpadres rating

Celcius: Goeie 5° bij de start maar daarna snel warmer tot boven 10°. Klei-achtige ondergrond die zuigt en kleeft, ook bij droog weer hier en daar.
Organisatie: prima, hotdog na afloop. Geen scanner voor de lidkaart.
Leute: heel veel variatie, veel moeite gedaan voor afwisseling en technische stukken. Alleen het vele volk is beetje domper, vooral in de single tracks een opstopping.
Parcours: richting Nieuwpoort door de polders en terug lans de kustlijn; veel technische stukken, cyclocross Middelkerke, kort draaien, mul zand, maar ook gladde single-tracks (en bij slechter weer modder), paar explosieve hellingen en steilere afdalingen (vooral die op veldrit – parcours)
Afspuitstand: zeer goed. Ook bij veel deelnemers geen enorme wachtrij en veel druk op het water.
Drank: Sportdrank Biover
Ritafstand: 58km, avg 18
Eten: 2 bevoorradingen, 18 en 36 km. Sportdrank en -vooral bij de eerste- veel keuze met oa. broodpudding.
Score: ***(*)

P1010287

P1010288

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s