Yoghurt tijdens VTT Kruishoutem

Kruishoutem, toch een beetje een klassieker in mountainbikeland en zoals steeds op Wapenstilstand. Het is de eerste keer dat de colpadres er gezamenlijk heen trekken om de degens te kruisen. Nu ka, erg strijdvaardig kom ik er niet voor de dag, eerder als een slappe vod.

Het grootste deel van de rit wordt gereden ten zuiden van de as Kruishoutem-Lozer. Het gaat veel dwars door de velden over de typische betontegels (met van die gaten in). Hoe verder je gaat, hoe glooiender het landschap. Aan de eerste bevoorrading, voorbij Den Ast, is er de ietwat eigenaardige combinatie rozijnen of yoghurt. Of soep, maar bij meer dan 10 graden beginnen we daar niet aan.

Deel twee van de rit telt wat minder van de betonpaadjes en dus wat meer echt off-road. Iets zwaarder ook, met de langste klim links van het kasteel, een dreef die behoorlijk lang doorklimt. De organisatie doet naar het einde toe ook nog inspanningen om in het park een paar technische stukken aan te maken. Tel daarbij een tweede bevoorrading met maria-beeldjes, karolientjes en frangipane, en een deftige maar voor os vrijwel overbodige afspuitstand, en de organisatie deed meer dan voortreffelijk werk.

En de benen, die stelden niet zo erg veel voor. Maar met een average van 21 km per uur en een thuiskomst van reeds iets na 11u30, kunnen we toch niet klagen.

Colpadres-rating= **(*)

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s