Het pont en de kop-staartaanrijding onder fietsers

Een bewogen ritje onder colpadres, met de eerste kasseien van 2016, een ambachtelijke overzet en een onvervalste kop-staartaanrijding.

Droge dag, redelijk wat wind. We besloten naar Deinze te rijden via de kleine baantjes, knooppunten. Gegarandeerd hier en daar een off-roadstukje, maar tot daar. Tegenwind heen ook, zodat de terugrit beetje aangenaam verloopt. Onderweg kregen we eerder onverwacht ook de eerste kasseien te verwerken. De honger naar meer werd er enkel aangewakkerd.

De kasseien rond Ooidonk waren fijn, de manuele veerboot aan Vosselare put blijft idyllisch en brengt een tochtje naar een andere, bijna nostalgisch romantische sfeer, zo je wil. Wat echter helemaal niet in het draaiboek stond geschreven was de aanrijding in het centrum van Hansbeke. Dorpjes die geen andere connotatie hebben dan vroegere tegenstanders in het voetbalwereldje. Eentje ervan, dat van Johan Verminnen nog wel, is nu ook het illustere decor van een kop-staartaanrijding tussen de enige gebruikers van die weg op dat moment. Na de kasseistrook rijden we het centrum binnen. Een ongeziene samenloop van omstandigheden zorgt er voor dat ik, op kop, ietwat vertraag voor een mijnheer die achter zijn schoothond aan het crossen is. Steve, achter me, kijkt ondertussen naar de te volgen route en knalt daarbij in mijn achterste. Resultaat: Steve tegen de vlakte met lichamelijk leed en gescheurde broek tot gevolg, bij mij de achterste snelspanner los en ketting eraf. Niet voor herhaling vatbaar. Anderzijds duurde het erg lang vooraleer we eens elkaar ten val brachten. In het verleden zijn we er al meermaals aan ontsnapt.

Een schaduw dus over het tweede ritje van 2016. Gelukkig valt het allemaal wel mee, zowel met het gestel als met de fietsen. Als alles goed gaat zijn we volgend weekend weer paraat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s