Fietsplezier

Eindelijk was het zover. De inschrijving verliep nog heel erg stroef, en de bevoorrading was al niet veel beter, maar de honger was groot. De honger naar kasseien, naar het gevoel van koers. En die werd zeer zeker wel gestild.

Het was een koude ochtend op weg naar Gent. De handen zagen, eigenlijk voor het eerst, een beetje af. De wachtrij voor een ogenschijnlijk overbodige inschrijving (want reeds betaald en kaartje aan fiets) was onnodig lang, maar toch geraakten we langs de Schelde op weg naar Oudenaarde. In Gavere er eventjes af voor wat hoogtemeters, maar pas na de bevoorrading in Oudenaarde begon het feest. Van daar tot in Merelbeke is het een langgerekt feest met afwisselend een helling en een kasseistrook. De goesting is zo voorspelbaar groot dat ik onderweg op Haaghoek en aanverwanten beetje met de krachten gooi, maar de inspanning op de Lange Munte mocht er -gesteund door de wind- nog best zijn.

De koers is in het land. De eerste +100 tocht van het jaar werd gereden. De eerste toertocht zit erop. Ik geniet ten volle van de tijd op de fiets. Ik verlang naar meer.

 

image

https://www.strava.com/activities/504456347/embed/864aafa4ff1915a28afdd9f29096394d047ea5e8

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s