O la la la, c’est magnifique

De kans dat Arno in het West-Vlaamse Heuvelland rondliep toen hij dit nummer schreef, is eerder onbestaande. Als we al een artiest willen linken aan deze streek komen we eerder uit bij Guido Belcanto. De man, wielerliefhebber met een adoratie voor Pantani en Vandenbroucke, organiseert vanuit Westouter een fietstocht voor wielerliefhebbers in mei, en later op het jaar is er ook nog de befaamde Belcanto Classic. Maar die fietstocht dus, Belcantour gedoopt, die stond al lang op mijn verlanglijstje. De eerste winterse lentedag leek uitermate geschikt voor een half dagje verlof. Colpadre Steve maakt de oversteek naar Ieper en rijdt mee.

En of het heerlijk was! Genieten, met een hele grote G. Van bij de start rijden we over kleine landelijke wegen richting Kemmel. Of is het Heuvelland? Vanuit Ieper krijgen we langzaam het glooiende landschap in ons vizier dat ons de komende vier uren een orgasme aan fietsplezier zal brengen. Terreinkennis vrijwel onbestaande, onwetende of wat komt bergop of bergaf loopt. Garmin eens te meer onze gids. Het eerste deel van de rit is makkelijker dan het tweede, we rijden over hellingen waarvan we de naam niet weten en deels op Franse bodem. We herkennen Mont des Cats en Mont Nort. Westouter is bekend terrein van een paar jaar terug met Sven, en de Scherpenberg is een heerlijk mooi opstapje naar de afsluitende Kemmelberg. Een paar dozijn tieners niet meegerekend. De Kemmelberg doen we langs beide kanten om het ‘af’ te maken.

Prachtig landschap gezien. Weids, eerder Zuid-Limburg dan Vlaamse Ardennen. Asfaltwegen die hier en daar van mindere kwaliteit zijn en geen kasseien. We sluiten af na iet smeer dan 100 kilometer en de hoogtemeterteller komt toch boven de 1300 uit. En dat laatste, dat was ook in de beentjes te voelen…

image

Bekijk mijn rit van 103,0 km op Strava: https://www.strava.com/activities/519602590

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s