TriCycling. Van Primavera tot Kortenberg.

De Primavera. De ‘eerste echte’, letterlijk vertaald. De saaiste koers ter wereld die 300 km lang is maar slechts 10 kilometer interessant. De koers die hoort te eindigen op de Via Roma, al ligt Rome 700 km verder. Alle wegen leiden duidelijk naar Rome, en zeker in Italië. Het is ook de koers die eindigt met zonovergoten kleurrijke bloemen aan de fontein, vlakbij de Middellandse Zee.

Niks daarvan in Vlaanderen, een frisse ochtend brengt me in Wontergem. Ook daar werd wielergeschiedenis geschreven: Lucien Buysse is zijn naam en zijn standbeeld prijkt er voor de kerk. Naast Lucien heb je er ook Elewout, notoir raketlanceerder op Vlaamse hellingen. We schrijven 19 maart. De lente is enkel op de kalender in zicht. De officiële start van onze TriCycling rit is niet Wontergem, niet Merelbeke, maar Kruishoutem carpool parking. Samen met Elewout fiets ik naar de startplek. Zes flandriens vormen het peloton.

De rit volgt knooppunten en brengt ons in een rotvaart langs dorpen als Lozer en Lede. Voor je het weet knal je zomaar de Doorn op, en dat blijkt een strookje kasseien van bijna twee kilometer te zijn. Daarna volgt een welkome verpozing langs de boorden van de Schelde, die we enkel onderbreken voor de Achterstraat. Dit stukje weggestoken Vlaamse Ardennen herbergt één van de mooiste uitzichten van de streek. Enige vereiste is dat je het beginstuk aan pakweg 15% doorkomt. Maar de beloning is dus navenant. Naast het uitzicht ook de lange afdaling langs Edelare en een verderzetting langs de Schelde tot bijna in Berchem. Berchem bij Kluisbergen.

Vervolgens gaat de rit eerst over de Varent -een tweede kasseistrookje van kilometer of twee- en nadien over glooiende wegen langs Gijzelbrechtegem en de wereldbefaamde Kortenberg, die net iets langer bleek dan voorzien. Flanellen benen zijn mijn deel vandaag. Er zit evenveel jus in als in een zorgvuldig uitgeperste sinaasappel. Kruishoutem wordt echter nog wel bereikt. MeInc’ers Dieter, Suyan, Elewout en Steven, samen met de gelegenheidsrijders Marjan en PJ hebben er 55 km opzitten. Aangezien Wontergem aan de andere kant van de Leie ligt, komt daar nog 20 km bij.

Het was mijn derde rit met TriCycling. Met eerst twee, vervolgens vier en nu zes finishers is er een groei waarneembaar waarvoor menig bedrijf spontaan op de knieën zou gaan. Het is nu al uitkijken naar de volgende editie. Een niet te versmaden voorstel is al in de maak.

P1010564

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s