De paashaas

De Paashaas brengt meer dan eieren. Hij inspireert, en niet enkel de kinderen die op zondag vanuit hun bed rechtstreeks de tuin in spurten op zoek naar die typisch Belgische donkerkleurige zoetigheid. Ook fietsers kunnen de smaak te pakken hebben. Zoals ik, in een poging om een route te rijden die een vorm weergeeft. Met een vriend, die gaandeweg de tocht probeert te raden wat we juist aan het tekenen zijn op onze fiets. Hoe noem je zoiets? Gewoon zot doen, of bestaat er een term voor?

We begeven ons per fiets naar het startpunt in Lovendegem. Tegen de gewoonte in moeten we daar dus even de tellers resetten, want anders wordt het een tekening aan een koordje. Met pijn in het hart, want de ritafstand wordt deze keer de som van drie delen. Maar het doel primeert, het is morgen Pasen. En dan komt de Paashaas.

Na een lang stuk langs de vaart richting Brugge, maken we ter hoogte van Knesselare een bolletje. Na de staart volgt een off-road verbindingsstukje. Het moet even, en de profs rijden toch ook de strade bianche? Het Schipdonkkanaal brengt ons omhoog voor deel 1 van de flap, die het oor moet worden. De laatste der lange rechte stukken vinden we op Nederlands territorium en brengt ons richting zig-zag weggetjes voor de rechterkant van de fguur.

Eenmalig doen we nog twee keer iets heel onnatuurlijks: een stukje heen en terug fietsen ten behoeve van de tekening. Dat valt even tegen, want er is ondertussen een stormwindje komen opsteken die dit ook nog eens tot een lastige Paashaas maakt. En een lange, van net boven de 100 kilometer. Maar het resultaat is wel geslaagd, toch? Na 80 km kwam het juiste antwoord: een Paashaas.

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s