Klassieker van het goede doel

De Rit van de Gouverneur, was het vroeger. In die hoedanigheid hebben we hem al eens gereden in het verleden. Maar de herinnering reikt niet veel veder dan de plaats van start en dat het richting pays de collines gaat. Anno 2016 is het voor het eerst sinds toch wel erg lang dat de colpadres nog eens samen op pas gaan voor 150km. Dat op zich is al reden genoeg.

De route gaat over heel afgelegen en kleine baantjes die aangenaam fietsen zijn. Weinig verkeer, mooie landschappen. Geen overrompeling ook, er zijn wel groepen maar vaak zijn er ook geen fietsers te bespeuren. De route is glooiend van bij de start tot de eerste bevoorrading, die trouwens net als de andere prima in orde is. Tussen bevoorrading 1 en 3 zit al het heftige klimwerk verscholen met namen als Croisette, Grandrieu, Géron en Schapenberg. Die laatste komt na pakweg 130 kilometer en weegt toch wel behoorlijk door. 19% richting Hotond, en ook daarvoor al aardig bergop. Zelden zoveel fietsers te voet zien staan op een helling als dat niet door de drukte kwam…

De laatste bevoorrading heeft naast het aanbod van de overige twee ook taart in de aanbieding. Het is nu helemaal zeker, topritje. Deel van de Coppa Grinta! trouwens.

De benen dan? Die voelen eigenlijk zwaarder aan dan een week eerder tijdens de Ronde. Misschien door het loopje daags voordien, of toch de iets hogere intensiteit (niet bevestigd door de avg heart rate, want die was gelijk), of het parcours (iets meer hoogtemeters om minder kilometers). In elk geval hebben we de flow van weleer te pakken en rijden we gesteund door de behoorlijke rugwind in hoog tempo richting Zulte. Dat we onderweg nog even parkeren op 100 meter van de top van Nokere berg, dat nemen we er graag bij.

Super fietsdagje, die het  vroeg opstaan zeker weer cash heeft uitbetaald.

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s