Een rondje Roland door Heuvelland

Roland, die in Simpelveld woont, zakte af naar Vaalsbroek om Kristof en mezelf mee te nemen op een tochtje door de Voerstreek. Beginnend met het Drielandenpunt gaan we nadien langs Chateau Buesdael de grens over. Kristof teert op woon-werktraining en wil het graag iets sneller dan de voorziene 90km voor bekeken houden. We maken daardoor een shortcut om langs Noorbeek en Slenaken terug richting Camerig en Vaals te fietsen. Na exact 60km wordt hij afgezet aan de plaatselijke bakkerij.

Nadien gaan we met drie nog even kort verder voor een tocht in de tocht, ook letterlijk op de kaart. De laatste 30 kilometer gaan langs Vijlen en Rott richting Gulperberg en Jean Nelissen, Koning van Spanje en de leuke beklimming vanuit Teuven. Nieuwe asfalt daar trouwens. We dalen terug af naar Epen en leveren nog een kleine strijd op de Camerig. Roland besloot die als volgt: ‘Jullie fietsen toch niet slecht voor een loper en iemand met pijn aan de knie’. Het was een heerlijk tochtje, fris maar droog. En exact 100km lang.

Daags nadien trekken Kristof, Steve en ikzelf nog eens op pad voor een kortere tocht à l’improviste. Het is ook nog een beetje frisser, met een minimum temperatuur van zes graden half mei. Zelfs de hellingen krijgen Kristof niet warm, de regenjas van Steve moet soelaas brengen. Na de Wolfshaag en Vijlen gaan we over Mechelen naar Cuttingen en de Loorberg. Nadien doen we de Gulperberg vanuit de Noordkant en via Schweiberg terug richting Camerig. Drie kettingproblemen van Kristof later, vooral die geknelde op de Schweiberg was een lastige, rijden we langs de mooiste helling (Camerig + bos) terug naar ons hotel. Twee dagen, 150 km op de teller en ca. 2500 hoogtemeters. T

Tijd voor een Limburgse vlaai. Victoria taart.

gulperberg-nelissen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s